GZ psycholoog Obdam

Mijn verhaal

Ik ben Tessa Schaaper en ik heb mijn eigen praktijk als GZ psycholoog in Obdam. In 2008 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. In 2013 heb ik de GZ-opleiding Kind en Jeugd afgerond en sindsdien werk ik als GZ-psycholoog voornamelijk met adolescenten in de hoog specialistische GGZ. Mijn werkzaamheden daar zijn onder andere intensieve traumabehandeling en schematherapie.


Lees verder

Een snelle aanpak, maar geen quick-fix

Vanuit mijn ervaring in de hoog specialistische GGZ heb ik veel gewerkt met complexe psychiatrische problematiek. Omdat ik heb ervaren hoe lang wachttijden kunnen zijn, en hoe lastig de toegang is naar meer eenvoudige en kortdurende psychische hulp, kreeg ik het idee om naast mijn baan bij de GGZ ook een eigen praktijk als GZ psycholoog in Obdam bij LEEF! te starten. Met psychologiepraktijk Vitess probeer ik de drempel naar psychische zorg te verlagen en meer te bereiken met juist kortdurende behandelingen. Op die manier kan er meer complexe psychiatrie worden voorkomen.

Naast mijn belangstelling in hoe mensen denken en ervaren heb ik al van jongs af aan affiniteit met bewegen en sporten. Zowel individueel als in teamverband, wat beide zijn eigen uitdagingen met zich meebrengt. Ik werk vanuit de holistische benadering, waarbij ik er van uit ga dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Of je lekker in je vel zit, is dus afhankelijk van zowel lichamelijke als mentale gezondheid. Daarom blijft het lichaam ook een belangrijk aandachtspunt in mijn behandelingen.


Werkwijze

GZ psycholoog Obdam